torstai 28. helmikuuta 2013

Viikot 5-6

Viikolla 5 oli menoa ja meininkiä. Maanantaina lounastin paikallisten Etsivien nuorisotyöntekijöiden kanssa ja suunniteltiin tulevaa. Raportointihässäkän jälkeen saamme kaiketi jotain yhteistä aikaan. Toivon ainakin niin. Tiistaina olin Karkun kotitalous- ja sosiaalialan oppilaitoksen avoimissa ovissa esittelemässä Läpsy-hanketta ja tekemässä kyselyä huoltajille kodin ja koulun välisestä yhteistyöstä. Mukavasti porukkaa kävi päivän aikana ja oli hienoa nähdä, miten tyytyväisiltä huoltajat vaikuttivat. Keskiviikkona osallistuin Y-kampuksen järjestämään koulutukseen aiheesta "Opettajuudesta kohti valmentajuutta". Mielenkiintoinen päivä Ylöjärvellä Koivupuiston loma- ja kurssikeskuksessa. Perjantaina suunniteltiin Karkussa Läpsy 2- hankkeen tämän vuotista toimintaa ja ensimmäistä webropol-kyselyä, joka lähtee huoltajille hiihtoloman jälkeen. Huoltajilta kysellään kodin ja koulun väliseen yhteistyöhön liittyvistä asioista.

Viikolla 6, kuten jo edelliselläkin viikolla, kirjoittelin aina aikataulun salliessa Läpsyn ensimmäisen kauden loppuselvitystä. Maanantaina tapasin Valkeakosken ammatti- ja aikuisopistolta Kristiina Vilppaan ja hänen kanssaan suunnittelimme kodin ja koulun väliseen yhteistyöhön kuvioita. Haastavaksi homman totesimme, mutta emmeköhän saa asiaa vietyä eteenpäin. Tiistaiaamuna tapasin oman talon väkeä eli kolmea koulutusohjaajaa ja heidän kanssaan kävimme läpi perjantaina Karkussa aloittamaamme kyselylomaketta. Hyviä pointteja tuli esille. Yhteistyössä asiat etenevät hienosti :) Iltapäivällä olin mukana oppilaskunnan kokouksessa, jossa kävimme läpi tulevaa laskiaisriehan ohjelmaa. Oli ilo olla mukana niin iloisessa kokouksessa, sillä harvoin saa niin paljon nauraa :D Keskiviikkona ideoimme Valkeakosken ammatti- ja aikuisopistolla Läpsy-palaverissa kodin ja koulun välistä yhteistyötä Ideapakan Tuumatalkoiden tapaan. Oli mukava pitää kokousta välillä ilman asialistaa. Huomattavasti enemmän tuli vapaata keskustelua ja tunnelma oli ehkä vielä hieman rentoutuneempi mitä yleensä. Näitä kannattaa siis pitää muulloinkin.
Torstaina oli vuorossa reissu Helsinkiin Paasitorniin, kohteena OPHn valtionavustusten infotilaisuus. Saimme kunnon infopaketin, josta tosin suurin osa oli jo tuttua juttua. Perjantaina osallistuin SASKYn Liike-hankkeen seminaariin, jossa käsiteltiin Venäjän ja Viron kauppaan liittyviä asioita. Mielenkiintoisia tarinoita, mutta ylitse muiden oli kuitenkin Vexven uuden toimitusjohtaja Lasse Mannolan puheenvuoro. Hänellä oli hyvä ja sopivan humoristinen ote puheenvuorossaan. Tykkäsin.

Tässä kaksi kuvaa Karkun kotitalous- ja sosiaalialan oppilaitoksen avoimista ovista Läpsy-hankkeen pisteestä.


 
 
    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti