torstai 29. marraskuuta 2012

Viikko 48

Viikko alkoi haastattelutilaisuudella, jonka piti tutkija Jukka Vehviläinen. Hän on haastatellut minua jo aiemminkin hankeasioihin liittyen. Tällä kertaa saimme mukaan myös Valkeakosken ammatti- ja aikuisopistolta Janne Hietanummen ja Heli Kiviahon. LPKKYstä Tuula Karttunen oli iloksemme mukana tilaisuudessa. Tapasimme Jukan Valkeakosken ammatti- ja aikuisopistolla ja mielestäni tapaaminen sujui hyvin.
Tiistaina heilahdin uudelleen Valkeakoskelle. Tällä kertaa tapaamaan Taina Käppiä pikän (pintakäsittely) opettajaa. Kehittelimme yhdessä uuden tsemppauskuvion poissaolojen vähentämiseen. Opiskelijat saavat itsenäisesti merkitä läsnäolonsa seinälle kiinnitettäviin taulukkoihin. He saavat itse suunnitella omat taulukkonsa. Tarkoituksena on sekä positiivisuuden että "ryhmäpaineen" kautta saada opiskelijat tulemaan paremmin kouluun. Jonkinlainen porkkana tulee tässäkin hommassa olla, kun opiskelijat ottavat opikseen ja tulevat säännöllisesti kouluun, ilman turhia poissaoloja. Toivottavasti tämä auttaisi.
Iltapäivällä olin seminaarissa Polku opinnoista työelämään uudessa koulutuskeskus Valossa. Seminaarissa käsiteltiin aihetta pääasiassa erityisopiskelijoiden näkökulmasta. Erityisen mielenkiintoinen oli paneeli, jossa oli entisiä erityisopiskelijoita sekä työelämän edustajia. Nuorilta saimme kuulla suoraa puhetta ;) On totta, että työelämän edustajat useimmiten "pelkäävät" erityiopiskelijoita eivätkä ota heitä työssäoppimaan jne. Erityisopiskelijat ovat usein erittäin tunnollisia, pidettyjä työntekijöitä. Vaikka lauseita tai kysymyksiä ei aina ymmärretä, se ei tarkoita etteikö nuori tekisi töitään täysillä ja kunnolla. Meillä kaikilla olisi paljon opittavaa erityisopiskelijoilta, monessakin asiassa. Mielenkiintoinen seminaari kaikin puolin. Seminaarin diasarjat löydät osoitteesta www.ammattipolku.fi
Keskiviikkona Raija Marttala Fiilistä asumiseen hankkeesta tuli pitämään workshoppia Vammalan ammattikoululle. Paikalle saapui neljä osallistujaa. Tarkoituksena oli miettiä yhdessä asuntolatoiminnan laatukriteereitä.
Torstaiaamu meni laskuja pyöritellessä ;D ja loppupäivä tapaamisten merkeissä. Tänään perjantaina suunnittelemme Ammatillisen koulutuksen hyvinvointipäiville työpajaa Kiviahon Helin kanssa. Katsotaan saadaanko ajatukset järkevään esitysmuotoon. Ja saadaanhan me :) Se on varma.    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti