perjantai 29. kesäkuuta 2012

Viikko 26

Viimeistä viikkoa ennen lomia viedään! Nyt tosin on jo perjantai ja loman alkuun on enää pari tuntia, jippii! Aurinko paistaa ja elämä hymyilee :)

Tiistaina kävin Parempaan alkuun-hankkeen Sannan ja Sarin kanssa tutustumassa Työ-tie osallisuuteen- nimiseen hankkeeseen Helsingin Malmilla, Asumispalvelusäätiö ASPA:lla. Hankkeella haetaan tukitoimia nuorille vastavalmistuneille. Tässä hankkeen taustatietoja:

Työ-tie osallisuuteen projektin tavoitteena on kehittää koulutuksesta valmistumisen ja työelämään siirtymisen nivelvaiheeseen tukitoimia, jotka auttavat vammaisia ja mielenterveyskuntoutujanuoria työllistymään avoimille työmarkkinoille palkkatyöhön ja pysymään työssä. Projektin lähtökohtana on ajatus ryhmämuotoisesta ja vertaistuellisesta toiminnasta eli tavoitteena on koota pieniä ryhmiä valmistuvista ja työelämään pyrkivistä nuorista, joiden kanssa työllistymistä edistävää toimintaa järjestetään.

Projekti on käynnistynyt vasta nyt maaliskuussa, mutta olemme jo aloittaneet yhden pilottiryhmän ja toista suunnitellaan elokuulle. Ryhmän sisällöt on tarkoitus muodostaa yhdessä nuorten kanssa ja heidän omien tarpeidensa pohjalta. Käytännössä sisällöt voivat olla perustyöelämätaitojen opettelua, työhaastattelun harjoittelemista, työhakemuksen ja cv:n tekemistä, ajankäytön hallinnan harjoittelua, tutustumiskäyntejä kiinnostaviin työpaikkoihin, TE-toimistoon jne., hakukäytäntöjen opettelua, toiminnallisuuteen ja vertaistuen synnyttämiseen yms. painottuvia eli ihan sen mukaan, mille on suurin tarve.

Mielenkiintoinen projekti ja on mahdollista, että saamme syksymmällä aikaiseksi jopa jotain yhteistäkin toimintaa.

Muuten viikko on sujunut ns. rästitöiden parissa. Olen tehnyt moodleen materiaalia. Tänään perjantaina käytiin työkavereiden kanssa lounastamassa Vanhan kirjallisuuden päivillä Sylvään koulun pihassa olevassa teltassa. Makoisaa salaattipöytä odotti meitä siellä :) Hyvää oli ja porukkaa paljon. Käy kurkkaamassa www.vanhankirjallisuudenpaivat.com. Päivät ovat ajalla 29.-30.6.2012 Sastamalassa! Tervetuloa! 

Mutta nyt, toivotan kaikille AURINKOISTA kesää! Olen lomilla ensi maanantaista alkaen neljä viikkoa. Blogi hiljenee ja palailee elokuussa uusin voimin :)
Kaikkea hyvää! Take care!   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti