torstai 8. maaliskuuta 2012

Viikot 5-10

Niin se aika rientää. Nytkin on viisi viikkoa hujahtanut vauhdilla :)

Viikolla 5 tärkeimpänä tapahtumana voidaan ehdottomasti pitää Ikatan opiskelijan Jimi Sipilän ideoimaa ja luomaa Läpsyn esitettä. Jimi loi kaksi esitettä, joista toinen on sarjakuvamainen ja toinen ns. virallinen versio. Esitteistä tehdään 2-puolisia. Sarjakuvamainen versio tarkoitettiin alunperin Läpsyn facebook-sivun houkuttelusivuksi, jotta opiskelijat saataisiin houkuteltua vastailemaan viikoittaisiin kysymyksiin.
Joka tapauksessa molemmista esitteistä tuli upeita ja siitä kuuluu iso kiitos Jimille!

Viikolla 6 alkoi läpäisyhankkeiden jatkohakemusaika. Jatkorahoitusta voi hakea ajalla 6.2.-16.3.2012 välisenä aikana. Ma 6.2. olin Hämeenlinnan koulutuskeskus Tavastialla läpäisyhankkeisiin liittyvässä tilaisuudessa, jossa pyrittiin jatkokehittämään keskeyttämis-/erolomaketta. Tiukkaa keskustelua lomakkeeseen liittyen oli tarjolla. Toivottavasti lomakkeesta saataisiin kehiteltyä kaikki oppilaitoksia palveleva lomake. Tällä hetkellä suurimmalla osalla läpäisyn tehostamisohjelmassa mukana olevilla oppilaitoksilla on käytössä oman organisaation lomakkeet. To 9.2. olin Huittisissa 2. asteen oikeusturvapäivällä. Aiheena oli yhteishakuun liittyvät asiat ja miten sora-laki vaikuttaa tiettyihin aloihin.

Viikko 7 aloitettiin Läpsy-palaverilla Valkeakoskella. Keskustelu oli vilkasta, niinkuin aina ;) Valkeakoskella pyritään saamaan opetushenkilökuntakin kiinnostumaan sosiaalisen median hyödyntämisestä opetuksessa. Moodleakin osa opettajakunnasta vastustaa ympäri Suomen. Ehkä nämä asiat saadaan ajan kanssa juurrutettua......Tällä viikolla kävin myös juhlistamassa ystävänpäivää Sataedun Kokemäen toimipisteessä. Olin tapaamassa HOPSY-hankkeen edustajia ja keskustelimme toistemme saman aihepiirin hankkeista. Sain sieltä jälleen kerran vertaistukea ja intoa jatkaa hanketta eteenpäin. Verkostoituminen kannattaa! Torstaina oli LPKKY:n Läpsy-palaverin vuoro ja iltapäivällä samana päivänä tapasin vielä KOSOL:n toimijoita ja suunniteltiin Karkun toimipisteen Läpsy-toimintaa eteenpäin. Perjantaina olin tutustumassa Karkun kymppiluokan ja Kansanopistolukion hienoon toimintaan. Oli ilo huomata, että sielläkin opiskelijoista oikeasti välitetään ja pidetään huolta!

Viikko 8 alkoi Saskyn Kokemäen toimipisteessä suunnitellen jälleen kerran läpäisyn tehostamisen jatkohakemusta. Ideoita riittäisi yllin kyllin ja toivottavasti niistä edes jokin ottaisi tulta alleen :) On kiva ideoida samanhenkisten ihmisten kanssa! Tiistaina olikin sitten laskiaisriehan aika Vammalan ammattikoululla. Itse olin pitämässä "istu liukurille"-pistettä. Ideana oli vanha kunnon tuolileikki, jossa otetaan aina yksi tuoli pois kun osallistuja tippuu leikistä. Musiikin lakattua jokainen yrittää nopeasti istua tuolille ja yksi jää aina ilman tuolia. Tässä tapauksessa ei ollut tuolit, vaan liukurit. Ja riitti kun hyppäsi seisaalleen liukurin päälle. Näin säästyttiin onnettomuuksilta. Joka tapauksessa kivaa oli ja opiskelijat tuntuivat pitävän tapahtumasta :) Tunnelmaa kohotti huippuhyvä musiikki, jota opiskelijat itse soittivat. Lisää tällaisia tapahtumia, sillä nämä jos mitkä kohottavat yhteishenkeä!
Keskiviikkona oli vuorossa reissu Riihimäelle Hyriaan tapaamaan läpäisyverkoston väkeä. Paikalla oli myös Helsingin seudun POLKU-hankkeen edustaja. Keskustelimme hankeyhteistyömahdollisuudesta uudella hankekaudella. Saimme loistavia ideoita ja toivon todella, että ne toteutuisivat.
Perjantaina kävin Saku ry:n toimistolla facebook-sivuston asioissa ja sain apua sivun avaamiselle. Kiitos taas, Pasi :)

Viikolla 9 muut lomailivat, mutta projektiväki jaksaa painaa duunia, tietty ;) Vitsi, vitsi! Tiistaina kävin OPH:ssa läpäisyn tehostamisohjelman infossa jatkohakuun liittyen. Hämmentävä päivä, mutta vertaistuen avulla tästäkin selvitään. Keskiviikkona tapasin Innasen Jukkaa väliseminaarin ohjelma-asioissa. Torstaina tapasin paikallisen Etsivä nuorisotyön edustajia Sastamalassa. He odottavat uutta toimintatilaa itselleen. Mikäli he sen saavat, voisimme suunnitella yhteistyötä ns. pop up-tapahtumien muodossa. Yhteishaun yhteydessä olisi tällaisia kätevää ja järkevää järjestää. Matalan kynnyksen ohjauspaikkoja ei ole koskaan liikaa. Perjantaina suunnittelimme Parempaan alkuun-hankkeen kanssa vertaisarvioinnin järjestämistä. Suunnittelu jatkukoon ;)

Viikolla 10 jatkohakemusta on kirjoitettu ahkerasti ja torstaina hakemus on hallituksen kokouksessa esittelyssä. Armonaikaa hakemuksen fiksaamiselle on vielä ensi viikko, joten hakemus on onneksi jo voiton puolella. Huhhuh. Uusi kehittämisjohtajamme on saanut tutustua oikein urakalla Läpsy-hankkeeseen. Sain olla ensimmäinen, joka piti hänen kanssaan palaveria heti ensimmäisenä työpäivänä. Go Läpsy Go ;D
Tällä viikolla Läpsyn facebook-sivukin sai uuden ilmeen timeline-mahdollisuuden ilmestyttyä myös ns. yrityspuolellekin. Eiköhän FB kuvio tästä etene vauhdikkaasti... Markkinoiminen on alkanut ja Läpsy saa toivottavasti näkyvyyttä kunnolla, niin organisaatioiden kuin facebookin sivuillakin!

   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti