perjantai 13. tammikuuta 2012

Tapahtumia viikolla 2

Maanantaina tapasin Ikatalla Simo Pyylammen ja Susanne Hyttisen sähköisen portfolion asioissa. Susanne alkaa viemään asiaa eteenpäin, ottaen yhteyttä myös Aarnion Petriin. Ikatalla kiireitä tuottaa tällä hetkellä uuden rakennuksen vihkimistilaisuus. Tilaisuutta tulee kunnioittamaan myös opetusministeri Jukka Gustafsson. Onnea uudelle rakennukselle minunkin puolestani!

Tiistaina tapasin Saku ry:n Pasi Honkalan Läpsyn facebook-sivuston tiimoilta. Pasi toimii kanssani sivuston ylläpitäjänä, näin ollen saan häneltä teknistä tukea tarvittaessa. Sivusto tulee opiskelijoiden käyttöön. Tarkoituksena on saada opiskelijoiden ääni ja ajatukset kuuluviin sitä kautta. Ns. viikon/kuukauden kysymyksen kautta aloitan keräämään tietoa motivoimisesta ja kaikkeen opiskeluun liittyvistä asioista. Ikatan opiskelijoiden osaamista hyödynnetään facebook-sivuston etusivun luomisessa. Logokilpailun voittajakin löytyi sieltä, joten on järkevää ja suotavaa hyödyntää Ikatan graafista suunnittelua.

Keskiviikkona vieraili opetusneuvos Juhani Pirttiniemi Vammalan ammattikoululla. Hän kiertää kaikki läpäisyn tehostamisohjelmassa olevat hankkeet läpi. Läpsy-hanke sai kunnian olla ensimmäinen :) Vierailu oli miellyttävä ja lämminhenkinen. Pirttiniemi oli tyytyväinen kuulemaansa. Hän suositteli miettimään jatkossa toimenpiteitä sille, ettei koulutuksiin tulisi enää niitä keskeyttäjiä, jotka ottavat paikan vastaan mutta eivät koskaan käy edes näyttäytymässä tai sitten niitä, jotka eivät edes vastaanota opiskelupaikkaa.

Vanhempien osuutta on myös hyvä miettiä. Ongelmana on ollut jo pitkään sekin tosiasia, että täysi-ikäiset opiskelijat voivat halutessaan kieltää tukihenkilöstön yhteydenotot vanhempiinsa, vaikka asuvat vielä kotona. Monella olisi tarvetta vanhempien jatkuvalle huolenpidolle täysi-ikäisenäkin. Opetusneuvos kehotti miettimään jo pääpiirteitä seuraavaa hakemusta ajatellen. Hänen mukaansa seuraava hakemus tapahtuu helmi-maaliskuun vaihteessa.

Torstaina oli adobe connect pro-koulutuksen toinen kerta. Harjoittelua ja vielä lisää harjoittelua tarvitaan, mutta eiköhän siitä hyvä neuvotteluväline muodostu ajan mittaan. Sen kautta saadaan käytännöllinen yhteydenpitoväline Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymän kanssa. Välimatka kun on aika pitkä. Ylivieskan ammattiopistolla on kyllä erittäin mukavaa vierailla. Seuraava reissu onkin jo parin viikon kuluttua. 

SaskyWiki-sivuja olen "päivitellyt". Hanketoimijoiden logoja olen lisäillyt sinne sitä mukaa kun olen niitä saanut.

Nyt, mukavaa viikonloppua ja nauttikaa kauniin lumisista maisemista! Olkaa varovaisia liikenteessä!

Piia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti