maanantai 27. toukokuuta 2013

Viikot 17-18

Viikko 17 painottui opiskelijatapaamisiin. Autoin paria opiskelijaa rästitehtävien tekemisessä ja kokeisiin kertaamisessa sekä muutenkin tuli selviteltyä opiskelijoiden opintoihin liittyviä asioita. Mukavaa vaihtelua muistioiden kirjoittamiseen ;) Perjantaina oli vuorossa Pirkanmaan ennakointipalvelun järjestämä seminaari Nokian Edenissä otsikolla Huomisen ammatit ja osaaminen - seminaari ohjaustyön ammattilaisille.

Aluksi saimme kuulla mm. Uudistuvan teollisuuden osaamistarpeista. Siitä oli puhumassa AGCO Powerin toimitusjohtaja Tomi Eero. Oli yllättävää kuulla, että heillä on yllättävän vähän nuoria oppisopimuksella.
Seuraavaksi saimme osaksemme nuorta energiaa yrittäjä Elina Ruuskaselta, jota suosittelen lämpimästi puhumaan nuorisolle yrittämiseen liittyvistä asioista ja siitä, että pätkätöilläkin elää, kunhan vain jaksaa itse tehdä sen eteen töitä. Elinan yksi sloganeista oli "Työ on hyvä renki, mutta huoni isäntä."

YES ry:n koulutuspäällikkö Sanna Lehtonen luennoi nuorten yrittäjyydestä ja yrittäjämäisestä asenteesta. Osoitteesta www.yes-keskus.fi löydät tarvittaessa lisää tietoa. Facebookissakin on olemassa oma YES-verkosto.  Sannan esityksen jälkeen kuulimme huomisen ammateista ja osaamisesta Pirkanmaan ennakointipalvelun toimesta sekä TE-toimiston uudistuneista palveluista. Uutena palveluna mainittakoon Uralinja-palvelu.

Lounaan jälkeen Edenin kylpylähotellin johtaja Katja Meijer kertoili hyvinvoinnista ja palvelun ammattilaisista ja millaisia ominaisuuksia työntekijä tarvitsee Edenissä. Esimerkiksi jos hymy ei tule luonnostaan, ei se tule myöhemminkään.

Adeccon toimelias HR- ja kehitysjohtaja Virpi Ojakangas kertoi meille, että kohtaavatko tarjonta ja kysyntä? Pointtina oli se, että rekrytointifirmoja ei tule pelätä, vaan käyttää heidän palveluitaan rohkeasti ja tarjota niitä myös nuorille, juuri valmistuneille.

Kahvitauon jälkeen lauteille nousi vapaa toimittaja Ilkka Pernu, Long Playsta Sastamalasta. Hänen aiheenaan oli uudet media-alan konseptit: reilun kaupan journalismi. Viimeiseksi kuulimme, että mistä saa tietoa tulevaisuuden ammateista toimitusjohtaja Jari Järviseltä Foredata Oy:stä. www.foreammatti.fi on nettipalvelu, josta löytyy ennusteita tulevasta niin työnhakijoille kuin koulutuspaikkaa hakeville. Kannattaa käydä tutustumassa! 

Viikko 18 alkoi reissaamalla Hyrian Riihimäen toimipisteeseen, jossa pidimme Hyrian Pirkko Esko-Asikaisen kanssa miniseminaarin attojen integroinnista. Pirkko oli varannut tunnelmallisen saunatilan tilaisuutta varten. Itse vastasin toiminnallisesta osuudesta. Jos haluat kuulla/tietää lisää miniseminaarin "saldosta", niin ota yhteyttä minuun. Syksyllä järjestettäneen toinen vastaava tilaisuus jossakin päin Suomea.

Urapolku-hankkeen kanssa pidimme palaveria ja osuipa viikolle muitakin palavereja jne, vappua tietenkään unohtamatta ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti