keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Viikot 12, 13 ja 14

Viikolla 12 oli menoa ja meininkiä. Maanantaina olin Palmenian järjestämässä koulutuksessa Helsingin yliopistossa. Aiheena oli kodin ja koulun välinen kumppanuus. Luennoitsijana oli Suomen Vanhempainliiton Tuomas Kurttila, joka puhui asioista niiden oikeilla nimillä. Mielenkiintoinen luento-osuus, sillä luennoitsijaa oli miellyttävää kuunnella. Loppupäivä sujui toiminnallisten harjoitusten avulla, joita voisi kokeilla esim. vanhempainilloissa tutustumiseen. Huoltajien olisi tärkeää tutustua myös toisiinsa, ei pelkästään opettajiin tai muuhun henkilökuntaan. Iltapäivällä keskityimme käymään läpi erästä opon työssä ilmennyttä työtehtävää. Sitä käytiin läpi "teatterin" keinoin. Eläydyttiin eri rooleihin; oli vanhempaa, opiskelijaa ja opoa. Itsekin pääsin estradille esiintymään opiskelijan roolissa. Mutta sehän minulta onnistuu ;D Mukava päivä kaiken kaikkiaan. Lähes parasta koko päivässä oli se miljöö! Suosittelen teitä poikkeamaan Helsingissä kulkiessanne yliopistolla. Huikean kaunis rakennus, patsaita eri kerroksissa ja se tunnelma! Sitä ei voi sanoin kuvailla.

Tiistaina oli vuorossa Pirkanmaan verkostotapahtuma, jonka otsikkona oli Politiikkapäivä. Tilaisuus pidettiin Tampereen kaupungin valtuustosalissa. Itse en ollut siellä koskaan aikaisemmin käynyt, vaikka olenkin syntynyt Tampereella. Kuulimme erilaisista hankkeista aamupäivällä, iltapäivällä pidettiin kaksi paneelikeskustelua mielenkiintoisista aihepiireistä. Hankkeille toivottiin jatkoa jne. Apulaispormestarit olivat paikalla jälkimmäisessä paneelissa. Kaupungin pormestari kävi muuten avaamassa tilaisuuden heti aamusta. Läpsy-hankkeen heijastimet tekivät kauppansa, samoin esitteitä "hävisi" esittelytilasta :)

Salkkareista tuttu näyttelijä kävi esiintymässä...Torstaina suunniteltiin koulutusohjaajan kanssa yhteistyötä kodin ja koulun väliselle yhteistyölle ja iltapäivästä heilahdin Ammatti-instituutti Iisakkiin palaveeraamaan Läpsyn hankeasioista. Perjantaina iltapäivällä Tuija Rantala, Työteekin palvelukeskuksen johtaja, kävi esittelemässä Vammalan ammattikoulussa Työteekin toimintaa ja mahdollisia uusia yhteistyömuotoja oppilaitoksemme kanssa.

Viikko 13 kului Läpsyn toisen hankekauden väliselvityksen viimeistelyn parissa. Viimeiset tekstit toimijoilta sain päivää ennen deadlinea, mutta parempi myöhään kuin milloinkaan. Aikataulussa saatiin selvitys lähtemään, joten ei hätää.

Pääsiäinen tuli hyvään saumaan, ei voi muuta sanoa. Pikku breikki oli enemmän kuin tervetullut tämän kolmen kuukauden kirjoitusrumban jälkeen.

Viikko 14 on kulunut ohjausryhmän kokoukseen valmistautuessa. Opiskelija-asioita on myös pyöritelty siinä sivussa. Pääasia, että nyt päästään kunnolla hommiin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti